Maatwerk voor je Russische visum

Wie meer hulp nodig heeft voor het verkrijgen van zijn Russische visum, kan waarschijnlijk beter doorklikken naar Russischvisum.nl, waar je van a tot z kunt worden geholpen en begeleid bij het visumproces. Soms kun je niet toe met een toeristisch visum omdat je reisplannen een visum nodig maken met een langere geldigheid dan de maximale 30 dagen voor een toeristisch visum. Er bestaan ook zakelijke visa voor 90 dagen, met als variant naast single entry ook double entry (dwz 2 x Rusland in en weer uit).

Laten indienen van je visumaanvraag

Voor wie bij nader inzien zijn visumaanvraag liever wil laten indienen in plaats van zelf 2 x voor aanvragen en weer afhalen van zijn paspoort met visum naar de visumbalie in Den Haag te gaan: vraag ook dan het visum aan via  Russischvisum.nl, en kies onderin het online-formulier op russischvisum.nl/visum-aanvragen voor 'laten doen' van de aanvraag via KES Visum Support. Het prijsverschil is 30 euro (voor de 2 bezoekjes door KES aan de visumbalie) + 23 euro om het paspoort (of de paspoorten, bij meer reizigers) per DHL terug te bezorgen.

Aanvraagformulier

Online invullen

Het formulier waarmee je - na ontvangst van je toeristische voucher - je gegevens invult voor de  visumaanvraag, vind je hier: https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx.

 

Invulhulp

We hebben een handleiding gemaakt om door dit uitgebreide formulier te komen. Weet dat bij de visumbalie 30 euro in rekening wordt gebracht om het formulier daar in te vullen! Eventueel kunnen wij voor 12,40 euro + btw (15 euro totaal) het formulier ook voor je invullen en mailen. Ook dat kun je eigenlijk beter via russischvisum.nl bestellen. Maar heb je al een voucher besteld via deze site, stuur er dan gewoon even een mailtje achteraan (rusreis.nl@mail.ru) dat je graag wilt dat we toch het visumaanvraagformulier voor je invullen.

 

Data in formulier slechts 30 dagen bewaard

Wat op het bovengenoemde Russische visumaanvraagformuliler wordt ingevuld, blijft slechts 30 dagen bewaard. Vul het daarom niet eerder in dan enkele weken voor dat je ermee naar Russia Visa  Centre aan de Parkstraat 83 in Den Haag gaat.


Russia Visa Centre

Russia Visa Centre (dé visumbalie namens het Russische consulaat in Den Haag)

 

Parkstraat 83

2514 JG Den Haag (2e verdieping);

open ma-vr 9.00-14.00 u voor indienen visumaanvragen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Telefoon Russia Visa Centre: +31 70 353 8140.

Behalve deze visumbalie bestaat ook de visumafdeling van het consulaat zelf nog. Hier kunnen echter slechts op ma/di/do/vr tussen 10 en 11 uur een handjevol visumaanvragers terecht, uitsluitend na vroegtijdig gemaakte afspraak.

Consulaire Afdeling van de Ambassade van de Russische Federatie, Scheveningseweg 2

2517 KT  Den Haag

Let op: negatief reisadvies voor Rusland. Mede door de oorlog in Oekraïne geldt voor Rusland op dit moment een negatief reisadvies van de Nederlandse overheid. Consulaire bijstand is niet of zeer beperkt te verlenen onder de huidige omstandigheden.

Houd ook rekening met allerlei gevolgen van de internationale sancties tegen Rusland: je kunt bijvoorbeeld geen geld pinnen; je zult je reisbudget in cash mee moeten nemen. Euro's wisselen voor roebels is geen probleem.