RussischVisum.nl

Meer service?

Een toeristisch voucher

is weliswaar het noodzakelijke 'begindocument' om een visum voor Rusland mee aan te vragen, maar je bent er dan nog niet.

 

Voor wie via RussischVisum.nl

een toeristisch voucher bestelt, vullen we er standaard ook het digitale visumaanvraagformulier bij in (2 kantjes A4). Voor een klein kwartiertje invulwerk rekenen we dan 15 euro (incl. btw).

 

Ruslandverklaring

In principe vraagt de reiziger zelf bij zijn/haar zorgverzekering om een 'Ruslandverklaring'. Die is gratis. 

Voor wie dat teveel abracadabra is, helpen we er evt. bij..


1. Alles 'laten doen'

Meest 'ontzorgende' optie, waarbij onze Haagse partner KES Visum Support de aanvraag namens reiziger indient en 10 dagen à 2 weken later het paspoort met visum weer afhaalt. 'Laten doen' kost pp 35 euro voor KES + 25 euro om het paspoort/de paspoorten per DHL terugbezorgd te krijgen (in NL), + btw.

2. Zelf aanvragen bij visumbalie Russia Visa Centre

Wie zelf zijn visumaanvraag indient, doet dit normaalgesproken bij visumbalie Russian Visa Application Centre aan de Parkstraat 83 in Den Haag. Om hier een afspraak te maken: rusvisacentre.com/afspraak/

3. Zelf aanvragen bij Russisch consulaat

Ooit dé meest gekozen optie, tegenwoordig nog slechts hoge uitzondering omdat het grootste deel van de visumafdeling is ge-outsourced door het instellen van een semi-commerciele visumbalie. Slechts mogelijk als zeer vroegtijdig een afspraak wordt gemaakt.