transsib-specialist

RusReis.nl is TransSib-specialist: we reizen met onderbrekingen (werk...) zelf al ruim 25 jaar per trein door Rusland, en helpen tegenwoordig veel Nederlanders (en Belgen, Duitsers, Spanjaarden, enz enz) die ook dromen van een avontuurlijke wereldreis via 's werelds langste spoorverbinding. Kijk op rustranssib.nl en krijg er ook zin in!

goed plannen

Periode

Verschillende jaargetijden hebben elk hun charme. En natuurlijk moet je zelf ook tijd hebben om te reizen. Puzzel uit hoe lang je wilt reizen. En waarheen. De échte TransSib van Moskou naar Vladivostok, dan misschien nog een oversteek naar Japan en van daaruit naar huis? Of 'na Irkutsk rechtsaf' en via Mongolië richting China?. Kijk op rustranssib.nl naar dagen waarop treinen rijden.  Op deze tijdzonekaart kun je makkelijk treintijden (Moskouse tijd) omrekenen in plaatselijke tijd. Neem losse kaartjes voor de trajecten tot / vanaf de plaatsen waar je onderweg uitstapt. Bijv. Moskou-Jekaterinburg, Jekaterinburg-Irkutsk, Irkutsk-Vladivostok.

 

30-daags visum of 90 dagen nodig?

Ben je minder dan 30 dagen in Rusland, dan is een toeristisch visum voldoende. Kun je zelf je visum aanvragen in Den Haag, bestel je toeristisch voucher dan op deze site. Wil je je paspoort aangetekend opsturen en per DHL terug ontvangen met het visum erin, regel het dan via Russischvisum.nl.

Heb je een 90-daags visum voor Rusland nodig (en misschien ook voor Mongolie en China), ga dan ook naar Russischvisum.nl. (Je kunt je wensen voor Mongolie en China eenvoudig aangeven in het onderste vak voor opmerkingen).

 

Begin op tijd

Je visum voor Rusland is vanaf 3 maanden van te voren aan te vragen. Zeker als je ook nog andere visa nodig hebt, is het verstandig om op tijd te beginnen.Impressies